Onze diensten

HR Advies

Onafhankelijk HR advies nodig op operationeel, tactisch en strategisch vlak?

Loop je als ondernemer of directeur van een bedrijf tegen HR vraagstukken aan? Of heb je als HR Manager behoefte aan een onafhankelijke sparringpartner voor al je vragen? Het team van HR Abonnement staat voor je klaar. Je kunt bij ons terecht voor vragen over je personeelsadministratie, salarisadministratie en ziekteverzuim, maar ook voor arbeidsjuridisch advies en vragen over arbeidsomstandigheden zijn wij altijd bereikbaar.
Lees meer

Personeelsadministratie

Je personeelsadministratie door ons laten uitvoeren?

Voor het goed uitvoeren van personeelsadministratie moeten doordachte stappen genomen worden. Ontbreekt het je aan tijd en kennis om zelf de administratie van je personeel te doen? Kies er dan voor om de personeelsadministratie volledig of gedeeltelijk uit te besteden aan de professionals van HR Abonnement.
Lees meer.

Verzuimbegeleiding

Praktische hulp nodig bij ziekteverzuimbegeleiding, die voldoet aan alle wet- en regelgeving?

Goede verzuimbegeleiding is cruciaal voor een snelle, verantwoorde re-integratie en voor het minimaliseren van de duur van het verzuim. Is één van je werknemers al voor een langere tijd arbeidsongeschikt en wil je weten wat er van jou als werkgever verwacht wordt? Onze casemanagers van HR Abonnement stellen samen met jou en de werknemer tijdig een plan van aanpak op en zorgen ervoor dat er aan alle verplichtingen van de Wet verbetering Poortwachter wordt voldaan.
Lees meer

Functioneren- en Beoordelingsgesprekken

Hoe houd je je medewerkers gemotiveerd en betrokken?

Het jaarlijkse functioneringsgesprek staat alweer op de agenda. Je vindt het belangrijk om dit gesprek goed en structureel te voeren, maar het ontbreekt je aan tijd om het goed voor te bereiden. Bovendien spreek je je medewerkers regelmatig, dus waarom zou je weer het gesprek met elkaar aangaan? Tóch is het belangrijk om regelmatig met elkaar te evalueren, want dat levert jou en je werknemer op langere termijn veel op. Maar hoe zorg je ervoor dat een functioneringsgesprek effectief is? En hoe breng je structuur aan in het voeren van deze gesprekken? De HR Business Partners van HR Abonnement helpen je om processen in te richten en goed voorbereid een functionerings- of beoordelingsgesprek te voeren.
Lees meer.

Organisatieadvies

Projectmatige HR ondersteuning en begeleiding nodig bij al jouw ondernemingsvraagstukken?

Wijzigingen in de organisatie betekent wijzigingen in álle processen op het gebied van HR. Ben je bezig met het (her)inrichten van je organisatie en heb je ondersteuning nodig bij HR-gerelateerde processen? Dan kunnen wij je helpen. Bij HR Abonnement bieden we naast structurele ook projectmatige ondersteuning en helpen we je om projecten in goede banen te leiden.
Lees meer.

Salarisadministratie

Wil je alle payroll mutaties van je personeel uitbesteden?

Er is alweer een maand voorbij en je ziet op tegen het verwerken van de salarisadministratie. Je hebt dan wel een payroll provider die de daadwerkelijke loonstroken voor je regelt (of je regelt de loonstroken nog altijd zelf), maar het administratief proces eromheen vergt veel energie. Het doorgeven van alle mutaties, het controleren van de loonstroken en het doorvoeren van correcties: je bent er veel tijd mee kwijt. Vind je het te ingewikkeld of kost het je veel tijd om alle payroll mutaties van je personeel op een correcte manier te verwerken? De HR Officers van HR Abonnement ontzorgen je volledig!
Lees meer.

Juridisch Advies & Arbeidsrecht

Voor al je juridische vraagstukken op het gebied van HR

Binnen het arbeidsrecht in Nederland worden de verhoudingen tussen werknemer en werkgever geregeld. Arbeidsrecht is nodig om de rechten van zowel de werkgever als de werknemer te beschermen. Voor veel ondernemers is het arbeidsrecht onbekend terrein. Waar moeten je contractdocumenten juridisch aan voldoen? Wat zijn de wettelijke kaders? En hoe zorg je ervoor dat je onderneming goed beschermd is en dat je niet voor verrassingen komt te staan?
Lees meer.

Arbobeleid en RI&E

Is je arbobeleid en Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) op orde?

Als ondernemer vind je het natuurlijk belangrijk om je medewerkers gezond en veilig te laten werken. Een goed arbeidsomstandighedenbeleid kan de gezondheidsrisico’s en het ziekteverzuim van je bedrijf beperken. Als werkgever ben je wettelijk verplicht om een arbobeleid voor je onderneming op te stellen en deze regelmatig te updaten. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit arbobeleid goed hebt ingericht, zodat het aan alle wet- en regelgeving voldoet?
Lees meer.