Voor al je juridische vraagstukken op het gebied van HR

Binnen het arbeidsrecht in Nederland worden de verhoudingen tussen werknemer en werkgever geregeld. Arbeidsrecht is nodig om de rechten van zowel de werkgever als de werknemer te beschermen. Voor veel ondernemers is het arbeidsrecht onbekend terrein. Waar moeten je contractdocumenten juridisch aan voldoen? Wat zijn de wettelijke kaders? En hoe zorg je ervoor dat je onderneming goed beschermd is en dat je niet voor verrassingen komt te staan?

Arbeidsjuridisch advies is cruciaal

We snappen dat het arbeidsrecht voor veel ondernemers een complex en dynamisch rechtsterrein is. Voor werkgevers is het lastig om op de hoogte te blijven van alle wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht. Wetswijzigingen volgen elkaar in een razend tempo op en dat kan voor verwarring, frustratie en torenhoge kosten zorgen. Goed advies is daarom noodzakelijk. Door goed op de hoogte te zijn van je rechten en plichten kun je latere problemen of onverhoopte kosten voorkomen.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Bij HR Abonnement helpen we je bij alle arbeidsjuridische vraagstukken. We hebben gedegen juridische kennis, waardoor we je kunnen adviseren op het gebied van contractuele documenten en arbeidsjuridische casussen. We helpen je met het aanpassen van bestaande documenten, maar kunnen je ook voorzien van volledig nieuwe documenten zoals een arbeidsovereenkomst, personeelshandboek, leaseautoregeling en diverse addenda. Voorkomen is beter dan genezen en daarom adviseren we het liefst aan de voorkant.

Mocht er tóch een conflict ontstaan, dan hebben wij de kennis en expertise in huis om je te ondersteunen bij juridische geschillen met je werknemer. Samen kijken we naar passende mogelijkheden. Denk hierbij aan:

  • Het voeren van het gesprek met de werknemer.
  • Schrijven van een waarschuwingsbrief en de opvolging daarvan.
  • Het begeleiden van een traject bij disfunctioneren, conflicten, of andere zaken die arbeidsjuridische consequenties kunnen hebben voor je werknemer.
  • Hulp bij het onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst.
  • Begeleiding bij een uitdiensttredingstraject.
  • Het opstellen van een beëindigingsovereenkomst.

Het grootste gedeelte van de begeleiding van bovenstaande trajecten kunnen onze HR Business Partners zelf. Mocht het nodig zijn om een arbeidsrechtadvocaat in te schakelen, dan werken wij samen met een vaste partner. Zo kunnen we snel schakelen en je een totaalpakket bieden.

Oplossingsgericht met oog voor de menselijke kant

Aan elk arbeidsjuridisch vraagstuk zit een menselijke kant, daarom leveren we altijd advies op maat. Bij HR Abonnement zijn we ervan overtuigd dat je ieder conflict oplost door altijd de menselijke kant in het achterhoofd te houden. We willen zoveel mogelijk voorkomen dat jij in een arbeidsjuridisch traject terecht komt. Betrek ons daarom op tijd bij zaken waar je tegenaan loopt. Zo kun jij als ondernemer met een gerust hart ondernemen, zonder wakker te liggen van alle wet- en regelgeving binnen het arbeidsrecht.

Hulp nodig bij juridische vraagstukken?

Heb je juridisch advies over arbeidsrecht nodig? Neem dan contact met ons op. Ook voor HR-advies of organisatieadvies kun je bij onze HR Business Partners terecht.